Elkésztés: Egy spárgatököt lereszeltem, és elkészítettem fasírozottnak úgy, mintha hús lenne. Épp csak vöröshagymát nem tettem bele. De volt benne bors, pirospaprika, kevés őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanálnyi durvára reszelt kenyérmorzsa, 2 tojás, só. Nem csepegtettem le a levét, mert szükségem volt rá. A rizshez épp jól jött. Maradt korábból pár szál zöldbabom, azokat még beledaraboltam bónusznak.
A rizst hagyományos módon félig megfőztem, majd a felaprított snidlinggel összekevertem.
Egy tűzálló tálat olajjal kikentem, beleöntöttem a rizst, elegyengettem, majd a tetejére öntöttem a tökös keveréket, elsimítottam, majd 10 dkg reszelt sajttal megszórtam.
190 fokos sütőben addig sütöttem, míg a sajt aranyszínű nem lett.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre