Hamis, de gyors vadasmártás

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej hagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • pici cukor
  • citromlé
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát lereszeljük, olajon megfuttatjuk, teszünk bele pirospaprikát, és felengedjük egy kis vízzel. Megborsozzuk, dobunk bele babérlevelet, sót, és legalább 10 percig főzzük. Teszünk bele mustárt, ecetet. A lisztből, tejfölből habarást csinálunk, és ezzel besűrítjük.

Megjegyzés

Bármilyen maradék sülthúshoz, fasírozotthoz jó öntet, tésztával, nokedlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Brigi 7 évvel ezelőtt
Egyetértek, az biztos, hogy sárgarépa és ecet mindenképp kell bele!!
Virág Szeréna 8 évvel ezelőtt
en a vadasmartast, legyen az barmilyen hamis, sargarepa nelkul nem tudom elkepzelni...
Laczkó Ágnes 10 évvel ezelőtt
Ez nagyon jó, de valami hiányzik belőle! A hagymát amikor pirítjuk pici kristálycukrot kell bele tenni, s hagyni, hogy karamellizálódjon a hagymával. Ekkor kell egy pár csepp ecettel megfuttatni ettől lesz majdnem igazi a vadas. Innen jöhet a felöntés, a mustár és a többi.....

Hasonló Receptek