Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halászlé

MME MME
3.1/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejér, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk kétujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A hal csontjait, a farkát és a fejét fazékba rakjuk, ráöntünk kb. 2 liter vizet és belerakjuk a hagymát. A paradicsomot és a paprikát (félbe vághatjuk) hozzáadjuk, sózzuk, fölforraljuk, majd kis lángon kb. 2 órát főzzük. Utána az “alaplevet” leszűrjük, átpasszírozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és újra fölforraljuk. Belerakjuk a haldarabokat, végül kb. 8 perc alatt rázogatva (ha keverjük a halhús összetörhet) megfőzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss