Előkészítés:
A vajat apróbb darabokra vagdaljuk, és eldolgozzuk 3 evőkanál vízzel és a liszttel. Alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe. A halat hagyjuk kiengedni.
Elkészítés:
Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát kinyújtjuk, és a formába simítjuk úgy, hogy a peremére is jusson. A halat szétosztjuk a tésztán. Az étkezési keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük. A tejszínt 1 dl vízzel felforraljuk, és belekeverjük az étkezési keményítőt. Sóval, borssal ízesítjük, lehúzzuk a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, és belekeverjük a tojást. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk, és a tejszínes szószba keverjük. A szószt ráöntjük a halra, betesszük a tálat a sütőbe, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Zöld salátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre