Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos-szilvás szelet

default user icon
Habos-szilvás szelet

Hozzávalók

  • 270 g liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g vaj
  • 180 g kristálycukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • fél db citrom kifacsart leve és lereszelt héja
  • 1 ek tejföl
  • 700 g szilva
  • 2 ek búzadara
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 db tojásfehérje
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

    A tésztához a lisztet szitáljuk tálba a sütőporos lisztet. Adjuk hozzá a sót, a felkockázott vajat, 80 g kristály- és az egyik tasak vaníliás cukrot, morzsoljuk össze, majd üssük rá a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, a citromlét és -héjat, alaposan gyúrjuk össze, és folpakba csomagolva legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

    Közben a szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki. Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük bele a lisztezett felületen kinyújtott tésztát. Szórjuk meg búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé osszuk el rajta a szilvákat. Szórjuk meg azokat a fahéjjal elkevert maradék kristály- és vaníliás cukorral.

    A tojásfehérjéket a porcukorral és az 1 ek citromlével verjük kemény habbá, és simítsuk a szilvákra. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem sül.

    A kihűlt tésztát tálalás előtt hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Megjegyzés

Ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a tojáshab könnyen összeesik!


Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin