Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habcsókos csokis-meggyes piskóta

45 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük, és amikor habosodik, akkor kanalaként hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a vízzel, a maradék cukorral, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük,majd hozzáadjuk a kakaóport, belekeverjük a sütőporos liszt felét, és adagolunk hozzá a tojásfehérje habból, majd óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék lisztet, a darált diót, és apránként az összes habot.
  3. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, meghintjük liszttel. A tésztát belesimítjuk a tepsibe, majd a darált dióba mártott meggyel megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta.
  4. Amíg sül a piskótánk, addig elkészítjük a habcsókot. A tojásfehérjét egy csipet cukorral, a vaníliás cukorral, és kristálycukorral kemény habbá verjük, a végén belekeverjük a keményítőt, és az almaecetet. A megsült piskóta tejére rákenjük a habcsókot, és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Ha langyosra hűlt, akkor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

 

Megjegyzés

Én egy egyszerű meggyes piskótát akartam készíteni, de Máté unokám arra kért legyen csók is. Így született ez a fantasztikus ízvilágú süti. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss