Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors túrós csigák barackkrémmel

Hozzávalók

  • 15 dkg túró
  • 12 dkg cukor
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 6 ek tej
  • 8 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 ek baracklekvár (+ a kenéshez)
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. A túrót habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal. Beleforgatjuk a tejet és a megolvasztott vajat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
    2. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a házi baracklekvárral, majd szorosan felcsavarjuk és ismét hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, 5 mm vastag szeletekre vágjuk.
    3. Tepsibe fektetjük mindet, vékonyan megkenjük a tojásfehérjével, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre. Még forrón megkenjük egy kevés sárgabaracklekvárral.

    CSIGA - A KAKAÓS, A FAHÉJAS ÉS A TÖBBIEK >>> 

    BANÁNOS-CSOKIS CSIGA >>> 

    EGYSZERŰ PUDINGOS-TÚRÓS CSIGA >>> 

Légmentesen tárolva napokig eláll, de az összeállított tészta akár le is fagyasztható, és később kisüthető.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin