A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón átnyomjuk. A lencsét folyóvízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük egy szűrőn. Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Utána hozzáadjuk a lencsét is. Folyamatos keverés mellett egy kicsit pároljuk.
A lencséhez hozzáöntjük a zöldséglevest, pár percig forraljuk, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.
Amint megpuhult a lencse, hozzákeverjük a majoránnát. A levest friss kenyérrel és pirítóssal is szervírozhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre