Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors lencseleves

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vörös lencse
  • 2 ek olaj
  • 1 l zöldségleves alaplé (kockából)
  • kevés őrölt majoránna

Elkészítés

    1.

    A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón átnyomjuk. A lencsét folyóvízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük egy szűrőn. Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Utána hozzáadjuk a lencsét is. Folyamatos keverés mellett egy kicsit pároljuk.

    2.

    A lencséhez hozzáöntjük a zöldséglevest, pár percig forraljuk, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.

    3.

    Amint megpuhult a lencse, hozzákeverjük a majoránnát. A levest friss kenyérrel és pirítóssal is szervírozhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin