Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gulyásleves sertéscombból

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 kg sertéscomb
  • 1 db répa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 30 dkg krumpli
  • 1 tk piros paprika
  • 1 tk só
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 ek étolaj

Elkészítés

    1. A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, 
    2. Egy fazékban olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a hagymát egy kicsi sóval, mert akkor nem ég oda.
    3. Lehúzzuk a tűzhelyről, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd rászórjuk a sertéshús-kockákat, újra összekeverjük, és ráöntünk kb. 1 liter vizet. Befűszerezzük, és ha forrni kezd a levesünk, akkor alacsony hőmérsékleten, fedő alatt, időnként megkeverve főzzük kb. 40 percig. 
    4. A répát és a krumpli t megpucoljuk, a répákat felkarikázzuk, a krumpli t felkockázzuk. Ha letelt a 40 perc, és szinte puha a hús, akkor hozzákeverjük a zöldséget, és hozzáöntünk még kb. 1/2 liter vizet, és kb. fél órát főzzük tovább. Ha puha  azöldség és a hús is, megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább fűszerezzük, még 10 percig még főzzük, majd a tűzhelyről levéve, pár perces pihentetés után tálalhatunk.

Megjegyzés

Medovarszki Tamásné receptje a Mindmegette családi receptmagazin számára.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin