Gránátalmás-mogyorós kelbimbósaláta

Hozzávalók

  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg földimogyoró (sózott)
  • 1 db gránátalma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk cukor (vagy édesítőszer)
  • őrölt színes bors
  • 2-3 ek mogyoróolaj

Elkészítés

    1. A kelbimbó külső leveleit szedjük le, majd mossuk meg és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
    2. Ezután ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 ek mogyoróolajjal (vagy ízlés szerinti olajjal) és helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.
    3. A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével és ízlés szerint cukorral, (vagy édesítőszerrel) majd tegyük félre.
    4. A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
    5. A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalma maggal és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.
    6. Tálalhatjuk melegen vagy ízlés szerint hidegen is. Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk pl. vacsorára.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin