Elkészítés: Az uborkát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, beletesszük egy nagy tálba. A lilahagymát megpucoljuk, összevágjuk nagyobb darabokra. A zöldségekhez hozzárakjuk a salátát és az olívabogyót, az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, félretesszük. Most jöhet a szósz: a fetát villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a kefirt, a borsot, a (szintén villával összenyomkodott) szardíniát, a péppé zúzott fokhagymát, a tejszínt és a végén egy pici olívaolajjal lazítjuk. Ráöntjük a salátára, jól összeforgatjuk, és egy kicsit hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, fogyaszthatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre