Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-zöldborsós sertéspörkölt

MME MME
5 3.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon a hagymát üvegesre pirítom, leveszem a tűzről, beleteszem a pirosaranyat, a gulyáskrémet és kevés pirospaprikát. Lassú tűzre visszateszem, és a kockákra vágott húst fehéredésig forgatom benne (aki kevesebb ideig szeretné főzni,húspuhitoval meghintheti a húst a főzés előtt fél órával). Beleteszem a köményt, borsot, majd felöntöm kb. fél liter vízzel (vagy annyival, ami bőven ellepi). Az utolsó 20 percben hozzáadom a felszeletelt gombát és a borsókonzervet, majd készre főzöm. Amikor elfő a leve, a hagymától besűrűsödik, így lesz finom. Tarhonyát ajánlok hozzá.

Megjegyzés

Igazából még nem láttam ilyen néven ezt az ételt, kiskoromban nagynéném főzte mindig nekem, így lett a kedvencem.
- MME

Ezek is érdekelhetnek