Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-tejfölös csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • őrölt színes bors
  • 2-3 ek olaj
  • 2 tk ételízesítő
  • 2 mk majoránna
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma (nagy)
  • 60 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés

    1. A combokat kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk.
    2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd belehelyezzük a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük. Ezután kivesszük a zsiradékból, egy tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel és majoránnával, aláöntjük a bort, majd lefedjük a tepsit, és bő egy óra alatt puhára pároljuk a húst.
    3. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük ízlés szerint. A visszamaradt zsiradékba üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd megpároljuk, és zsírjára sütjük.
    4. A puhára párolódott húst kivesszük a sütőből, majd leöntjük róla a levet. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, majd simára keverjük.
    5. A megpárolódott gombát megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölös keveréket, és kiforraljuk. Ezután a combokra öntjük úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt összesütjük. 

Megjegyzés

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a nokedli, tarhonya, vagy éppen a krumplipüré is. Tálaláskor szedjük a köretet a tányérba, majd helyezzük rá a húst, kanalazzuk mellé a gombás szaftot, majd úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin