Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás serpenyő

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • krémcsiperke (barna csiperkegomba)
  • póré hagyma
  • lila hagyma
  • zöld magozott olajbogyó
  • natúr juhsajt
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • szárított gomba fűszernek (szürke tölcsérgomba, de lehet vargánya, sötét trombitagomba is, lényeg az intenzív zamat)

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megtisztítom (nem mosom, csak letörlöm szalvétával), és nagyobb darabokra vágom. Felszeletelem a póréhagymát és a lilahagymát. Félbevágom az olajbogyókat.

    Forró serpenyőbe olívaolajat öntök, 4-5 csavarásnyi friss őrölt borsot, késhegynyi őrölt szerecsendiót adok hozzá, és beleteszem a mozsárban porrá őrölt szárított szürke tölcsérgombát. (Csak keveset, mert nagyon intenzív az íze, tényleg csak fűszernek használjuk! Ha túladagoljuk, elrontjuk az ételt.) 1-2 percig pirítom a fűszereket, hogy intenzívebb legyen az illatuk, majd beleteszem a gombát. 7-8 percig pirítom, ha szükséges, pótolom az olajat.

    Ezután hozzáadom a pórét és a lilahagymát, majd mindjárt a félbevágott olajbogyókat, és készre párolom. Akkor jó, amikor a hagymák kicsit megfonnyadtak, de még ropogós az állaguk. Elzárom a gázt, és natúr juhsajtot morzsolok a tetejére.

Megjegyzés

Direkt nem írtam mennyiségeket a hozzávalókhoz, ki kell kísérletezni, kinek hogyan ízlik. Kenyérrel - és ha aznap szabad - egy pohár jó száraz vörösborral fogyasszuk reggelire. Elsőre kicsit furcsának tűnhet némelyeknek, de remekül harmonizál az édeskés hagyma, a sós-fanyar olajbogyó, a fűszeres gomba és a juhsajt lágysága, ami tompítja az olajbogyó sós ízét.

Nem kell bele plusz só, a bogyó sótartalma elég. Jó vega kaja, de a húsevők is rákattanhatnak (mint jómagam).

vonyi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin