Gombás-paradicsomos rakott tészta gorgonzolával

Hozzávalók

  • 1,5 zacskó tészta (fusilli)
  • 2 kg csiperke gomba
  • 10 db paradicsom (nagyobb)
  • 4 dl paradicsompüré
  • 2 doboz gorgonzola
  • 4 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • metélőhagyma
  • petrezselyem
  • 2-3 dl víz

Elkészítés

    1.

    A tésztát főzzük al dentére (haraphatóra, nem teljesen puhára) jó sós vízben. Közben pucoljuk meg a gombát és vagdossuk félbe. Wokban vagy serpenyőben kezdjük el pirítani olívaolajon a sóval, a borssal, a metélőhagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel. A paradicsomokat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.

    2.

    Amikor a gomba összeesett, akkor dobjuk rá a paradicsomot és húzzuk is le a tűzről. Ekkor öntsük bele a paradicsompürét, az egyik doboz összekockázott gorgonzolát és a tészta főzőlevét. Nem baj, ha levesszerű lesz, mert sütéskor a tészta fel fogja szívni a levet és pont jó lesz a szósz. A tejfölben keverjük el a tojásokat és azt is öntsük hozzá a gombához.

    3.

    Kezdhetjük a rétegezést egy hőálló tálban. Alulra tészta kerüljön, aztán egy adag szósz. Csipegessük rá a másik doboz gorgonzola felét, és ezt ismételjük meg még egyszer: tészta+szósz+gorgonzola.

    4.

    200 fokon süssük addig, amíg a teteje kissé megpirul. Az én sütőmben ez kb. 15-20 perc volt légkeveréssel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin