A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet simára keverjük a tojások sárgájával, a maradék tejjel, a sóval és a felfuttatott élesztővel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval és ezt beleforgatjuk a tésztába. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd a sűrű masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben a szokásos módon palacsintát sütünk.
A szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyőbe téve zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. A spenótot megmossuk, vastagabb részeit kivágjuk majd a megmosott leveleket hozzáadjuk a fokhagymás baconhöz és pár perc alatt összepároljuk, míg a spenót is összeesik, majd sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Majd veszünk egy kapcsos tortaformát vagy egy mély jénai tálat és elkezdjük benne rétegezni a palacsintákat.
Beleteszünk egy palacsintát megkenjük vékonyan tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá egy kis spenótos bacon és paradicsom karikák és megint a palacsinta és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére már csak tejföl és pár karika paradicsom jön. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a paradicsomok teteje meg nem sül egy kicsit. Megvárjuk, amíg kihűl, hogy szeletelni lehessen.