Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-paradicsomos rakott palacsinta

75 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg friss spenót
  • bors
  • 5 db paradicsom
  • 45 dkg tejföl

Elkészítés

  1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet simára keverjük a tojások sárgájával, a maradék tejjel, a sóval és a felfuttatott élesztővel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval és ezt beleforgatjuk a tésztába. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd a sűrű masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben a szokásos módon palacsintát sütünk. 
  2. A szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyőbe téve zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. A spenótot megmossuk, vastagabb részeit kivágjuk majd a megmosott leveleket hozzáadjuk a fokhagymás baconhöz és pár perc alatt összepároljuk, míg a spenót is összeesik, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A paradicsomokat megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Majd veszünk egy kapcsos tortaformát vagy egy mély jénai tálat és elkezdjük benne rétegezni a palacsintákat.
  4. Beleteszünk egy palacsintát megkenjük vékonyan tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá egy kis spenótos bacon és paradicsom karikák és megint a palacsinta és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére már csak tejföl és pár karika paradicsom jön. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a paradicsomok teteje meg nem sül egy kicsit. Megvárjuk, amíg kihűl, hogy szeletelni lehessen. 

 MÉG TÖBB palacsinta recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss