Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-paradicsomos penne

Hozzávalók

  • 30 dkg apró csiperke
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 ek napraforgóolaj
  • bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg koktél paradicsom
  • 50 dkg penne
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1.  A konyhai papírtörlővel letisztogatott gombát felszeleteljük, esetleg csak félbe- vagy négyfelé vágjuk. A megtisztított újhagyma fehér részét vékonyan felkarikázzuk. Mélyebb serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük a borral, és sűrűbbre főzzük kb. 4 perc alatt. Hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paradicsom okat, és további 3 percig pároljuk.
    2. A pennét forrásban levő sós vízbe szórjuk, a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a gombás szósszal. Petrezselyemlevelekkel díszítve vagy finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

    GYORS TÉSZTAVACSORÁK >>>

    még több gombás recept >>>

Megjegyzés

Dúsabb lesz a szósz, ha a végén belekeversz 1,5 dl tejfölt.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin