Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjét, és kikentt, lisztezett nagyméretű (kb. 32x40-es) tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben (légkeverés 165 fok) kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután megsült a tészta, sütőpapírra borítjuk, és sárgabaracklekvárral megkenjük nem túl vastagon, csak annyira, amennyit a piskóta magába szív.
A krémhez először a pudingot készítjük el. A pudingport a 3 evőkanál cukorral és a tejjel felfőzzük állandó keverés mellett, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét. Egynemű masszává keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, valamint kb. 1 evőkanál rumot.
A krémet a lekváros piskótalapra kenjük és feltekerjük. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd felszeletelve tejszínhabbal tálaljuk.