Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés piskótatekercs II.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 7 csapott evőkanál liszt
  • Valamint:
  • sárgabaracklekvár (lehetőleg házi, ami savanykás)
  • A krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag karamell ízű pudingpor
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • rum ízlés szerint
  • 25 dkg édes gesztenyepüré
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjét, és kikentt, lisztezett nagyméretű (kb. 32x40-es) tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben (légkeverés 165 fok) kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Miután megsült a tészta, sütőpapírra borítjuk, és sárgabaracklekvárral megkenjük nem túl vastagon, csak annyira, amennyit a piskóta magába szív.

A krémhez először a pudingot készítjük el. A pudingport a 3 evőkanál cukorral és a tejjel felfőzzük állandó keverés mellett, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét. Egynemű masszává keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, valamint kb. 1 evőkanál rumot.

A krémet a lekváros piskótalapra kenjük és feltekerjük. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd felszeletelve tejszínhabbal tálaljuk.

Megjegyzés

A sütemény lekvár nélkül is elkészíthető, viszont ha a lekváros változat mellett döntünk, akkor csak savanykás lekvárt használjunk, mert ez adja meg azt a pikáns ízt, ami ellensúlyozza a krém édességét. - Lvalika

Ezek is érdekelhetnek

Friss