Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-mascarponés szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek forró víz
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • A krémhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • pár kanál savanykás lekvár
  • A tetejére:
  • 15-20 dkg rumos gesztenyemassza
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

    1. A tésztához keverőtálba tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk. Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadjuk a forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a masszához szitáljuk, majd rákanalazzuk a darált diót és a mézes fűszerkeveréket. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
    2. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.15 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzzuk a tésztáról, majd rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.
    3. A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (habtejszínhez habfixáló is kell, mert különben összeesik a hab).
    4. A teljesen kihűlt piskótát 2 egyenlő részre vágjuk, majd az egyik lapot megkenjük savanykás lekvárral. Ezután ráhelyezzük a másik lapot, és annak a tetejére egyenletesen rákenjük a mascarponés-habos krémet.
    5. A krém tetejére ráreszeljük a gesztenyemasszát, majd a tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk (én a csokoládét felszeletelés után csorgattam a gesztenye tetejére).Egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, majd ízlés szerint felszeleteljük.

    11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>> 

    9 SZUPERKRÉMES MASCARPONÉS SÜTI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Kedves Ezri78! Köszönöm, és nagyon örülök hogy neked is ízlett a sütemény. Lehetséges, hogy nagyobb tepsiben sütötted a tésztát mint én, ezért lett kicsit laposabb. Mivel én mascarpone rajongó vagyok, így egyetértek veled, hogy akár többet is elbírt volna, legközelebb majd én is többet teszek hozzá, elrontani biztosan nem fogja a krémet. :)
Ezri78
Nagyon egyszerű, de nagyszerű süti. Bár nekem elég lapos lett, így nem vágtam ketté. 15 deka mascarponét tettem rá, de 25 dekát is elbírt volna.
kgizike
Kedves Minimancs! Nagyon köszönöm!! Köszönöm, hogy belinkelted a honlapodat, már meg is néztem, és hagytam megjegyzést is!!! Csodaszép lett a tortád, szuper ötlet volt tortaformában megsütni. :)
Minimancs
Kedves Kgizike! Elkészítettem a sütidet és nagyon finom lett, gratulálok hozzá! Feltettem a saját honlapomra is, természetesen a rád való hivatkozással: http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1180781 Ajánlom mindenkinek, hogy süssék meg, mert igazán ízletes! :) Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin