Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-habos őzgerinc

MME MME
1
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál rum
  • 20 dkg porcukor
  • A krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal és a rummal összegyúrjuk. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, és a gesztenyemasszát belenyomkodjuk. Egy keveset hagyjunk ki belőle, ez lesz majd a díszítés, illetve ezzel fedjük be a tetejét.

A közepébe kis vályút készítünk, és a krémet belesimítjuk. A meghagyott gesztenyemasszát a krémre simítjuk, hideg helyre tesszük.

Ha megdermedt, kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, tejszínhabbal díszítjük, majd felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss