Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-rumos sütemény

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 7 evőkanál presszókávé
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 40 dkg áttört gesztenye
  • 1 dl rum
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 4 db tojássárgáját 30 dkg porcukorral jól kikeverjük, lassan hozzáadunk 7
evőkanál presszókávét, 10 dkg darált diót, 1 csomag sütőport, 20 dkg lisztet, végül beleforgatjuk a 4 tojás kemény habját.

Kikent, lisztezett tepsiben kisütjük, és hűlni hagyjuk.

A krémhez 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, 40 dkg áttört gesztenyét és 1 dl rumot adunk hozzá, simára keverjük, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük.

A csokimázhoz 20 dkg étcsokoládét kevés vajjal felolvasztunk, majd a krém tetejére kenjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss