Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés csirkemell

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott)
  • 4 nagy csirkemellfilé
  • 2 kiskanál margarin
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1/2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

    Előkészítés: A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd villával jól szétnyomkodjuk. A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetjük.

    Elkészítés:
    1. A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát.
    2. A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
    3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük.
    4. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc). Időnként a fólát megemelve a levével meglocsoljuk.
    5. Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk.
    Köretnek: sült burgonyát, ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin