Gesztenyés-babapiskótás szelet /sütés nélkül/

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg porcukor
  • rum vagy rumaroma
  • kb. 1 dl tej
  • A krémhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • kb. 24 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • cukor
  • rumaroma
  • A tetejére:
  • 2,5-3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: Érdemes ezt a sütit azzal kezdeni, hogy a 9 dl tejben sűrűvé főzzük a 3 pudingot, hogy mire kész vagyunk mindennel, kihűljön.

    Ezután a tésztájához valókat összedolgozzuk, a tejet apránként adagolva, mert nem biztos, hogy kell mind bele! Ne legyen túl lágy a massza! Kézfejjel egy 20X30-as tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.

    A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáelegyítjük.

    A tésztára rásimítjuk a krém felét, szétterítjük. A cukros-rumos tejbe belemártjuk a piskótákat, gyorsan dolgozva vele, ne szívja meg magát nagyon. Szorosan egymás mellé fektetjük a krémre, majd a maradék krémmel befedjük.

    A tetejére a tejszínt a habfixálóval felverjük, elosztjuk a sütin, csoki bármilyen formájával díszítjük.

Megjegyzés

Nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik! Finom és laktató.

Németh Hajnalka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dr. Hajdú Erzsébet 2 évvel ezelőtt
Karácsonyra készítettem a családnak. Nagy sikert aratott! Isteni finom! :)

Hasonló Receptek