Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres tiramisu málnával

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 7,5 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 db kezeletlen narancs reszelt héja
  • 2 tk őrölt kardamom
  • 3 ek narancsvirágvíz
  • 1 csipet só
  • 5 dl friss presszókávé
  • 1 dl kakaólikőr
  • 30-­36 db babapiskóta
  • 37,5 dkg málna
  • 4 ek kakaóbabtöret (bioboltból)

Elkészítés

    1.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a porcukorral tálas robotgépben magas fokozaton sűrű, világos masszává keverjük, és közepes fokozaton beledolgozzuk a mascarponét. A narancshéjjal, a kardámonnal és a narancsvirágvízzel ízesítjük, majd áttesszük egy nagy tálba. A keverőtálat és -pálcát gondosan elmosogatjuk, szárazra töröljük.

    2.

    A tojások fehérjét 1 csipet sóval magas fokozaton kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a mascarponés masszát. A presszókávét összekeverjük a likőrrel, és belemártogatjuk a fele piskótát. 

    3.

    A mártott piskótákkal kibéleljük egy nagy tál vagy szögletes forma alját. Rásimítjuk a mascarponekrém felét, és elosztjuk rajta a málna felét. A többi piskótát is a likőrös kávéba mártogatjuk, és beborítjuk velük a málnaréteget. Végül rásimítjuk a maradék krémet és megszórjuk a maradék málnával, valamint a kakaóbabtörettel. Fogyasztás előtt a hűtőben pihentetjük 4-­6 órát.

Megjegyzés

(Recept és fotó: KitchenAid / TrendXPRESS)

MME
A babapiskótákat csak egy pillanatra merítsük a kávés keverékbe, mert gyorsan megszívják magukat. Lerakáskor az első réteghez a tál hosszában, a másodikhoz keresztben fektessük le őket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin