Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csülökragu

MME MME
1 4.5/5
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Párolóbetétre a kuktába tesszük, és 3 dl sós vízben puhára főzzük (kb. 50 perc). A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, húsukat karikákra vágjuk. A zellert meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük.

Elkészítés: A megfőtt csülköt kicsontozzuk, feldaraboljuk (a főzőlevet megőrizzük). Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Rádobjuk a feldarabolt húst, és nagy lángon hirtelen lepirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, és felengedjük 1,5–2 dl főzőlével. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zellert. Jól összeforraljuk, meghintjük a fűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, és végül hozzáadjuk a fokhagymát. Fedő alatt 10 percig forraljuk, majd a fedőt levéve elpárologtatjuk róla a felesleges vizet, és gyakori kevergetés mellett zsírjára sütjük. Sós vízben főtt burgonyával és salátával kínáljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 872 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss