Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füge cukorszirupban friss fogyasztásra

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fügét megmossuk, leszárítjuk, és nagyságától függően 4 vagy 8 gerezdre bevágjuk. Meglocsoljuk citromlével, pár percig állni hagyjuk, hogy a citromlevet kissé magába szívja.

A vaníliarudat felhasítjuk, magját kiszedjük. Lábasba kevés vizet öntünk, beletesszük a fügét, a cukrot, vaníliarudat a magjával együtt, és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. A lábast időnként óvatosan rázogatjuk, vigyázzunk, hogy a gyümölcs szét ne essen.

Kihűlés után vízzel kiöblített tálkában tálaljuk a fügét a sziruppal együtt.

Megjegyzés

Tálalhatjuk fagylalttal, piskótaszelettel, tejszínhabbal, sajttal, főtt vagy natúr húsok mellé is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek