Foszlós zsemle - gluténmentes!

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg Schär Mix B lisztkeverék
  • 30 dkg Mester KenyérMix
  • 10 dkg Mantler liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 2 csipet cukor
  • 8 dl langyos tej (víz)
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

    1. A hozzávalókat, robotgép segítségével, homogén tésztává dolgozzuk, kb. 10 perc alatt.
    2. A keverőtálban letakarjuk és további 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután olajos kézzel gombócokká formázzuk, és kiolajozott sütőlapra vagy sütőformába tesszük.
    3. Az 50 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig tovább kelesztjük, majd 180 fokon aranybarnára sütjük.
    4. A sütőből kivesszük, majd konyharuhával letakarva hűtjük.

    Nagyon finom, foszlós tésztájú zsemle, ami napokig eláll fagyasztás nélkül is.

    Recept: Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok - recepteskönyv (SpringMed Kiadó Kft.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek