Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forralt boros kuglóf

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 evőkanál vörösbor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 2 evőkanál forraltbor fűszerkeverék
  • 22 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • A csokoládémázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához felmelegítjük a vörösbort a reszelt citromhéjjal, a forraltbor fűszerkeverékkel és 2 evőkanál kristálycukorral. A lisztet összekeverjük egy tálban a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét félig felverjük pici sóval, majd apránként hozzákanalazzuk a porcukrot (közben nem hagyjuk abba a hab verését!), és kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a tojássárgájával és a megmaradt kristálycukorral, hozzáöntjük a fűszeres bort, hozzákanalazzuk a lisztet, végül apránként hozzákeverjük a kemény habot is, hogy ne törjön.

Az egész masszát kikent, liszttel beszórt, 22 cm átmérőjű kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

A csokoládémázhoz a csokoládét gőzfürdőben felmelegítjük, hozzáadjuk az étolajat, és amikor langyosra hűlt, leöntjük vele a kuglófot. Amikor a máz megdermedt, szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss