Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás párolt karfiol zöldségesen

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyméretű friss karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 4-5 darab szárított paradicsom olajban eltéve
  • 2 babérlevél
  • 1 leveskocka
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 dl víz
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a torzsa részét késsel nagyobb szeletekre vágom. A répákat felkarikázom, az aszalt paradicsomot apróra vágom.

    Egy lábasba beleöntöm az olívaolajat, beleteszem a karfioldarabokat, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és a zöldségeket, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a leveskockát, és felöntöm 1 dl vízzel. Fedő alatt párolom, gyorsan elkészül. A végén kiszedem a babérleveleket.

    Tálalásnál a tetejét tejföllel megöntözöm. Könnyű ebéd vagy vacsora, de köretnek is kiváló.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin