Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt - VIDEÓ!

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

Való igaz, elég babrás a fokhagymagerezdek pucolása, a friss gerezdekre makacsul tapad a héj, ráadásul a kezünk is átveszi a kellemetlen szagot. Van, aki néhányórára vízbe áztatja a gerezdeket, utána pedig kinyomja a fokhagyma húsát a héjból, de ilyenkor változik az íz és az állag is. Ez a megoldás sokkal jobb!

A gerezdekre szedett fokhagymát egy tiszta kis befőttes üvegbe tesszük, és határozott mozdulatokkal 10-15 másodpercig rázzuk, ettől fellazul a héj, és magától *megpucolódik* a fokhagyma.

Ha pedig ilyen könnyen és gyorsan tudunk pucolni, készítsünk gyorsan fokhagymakrémet. Ehhez ugyanebbe az üvegbe fokhagymanyomóval préseljük át a gerezdeket, öntsük fel annyi olívaolajjal, amennyi épp ellepi. A hűtőben hosszan eláll, és nagyon sok módon felhasználható.

Joghurthoz keverve tökéletes salátaöntet, tejföllel remek mártogatós, mehet belőle levesbe, raguba, tésztaszószba, no és lángoshoz, tócsnihoz is kiváló. A fokhagyma nagyon jó tisztító és immunerősítő, rengeteg más jó tulajdonsága isvan!

Fokhagyma, a boszorkányűző >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss