Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Focaccia rozmaringgal és kék szőlővel

Hozzávalók

  • 2 dkg friss élesztő
  • 22 dkg langyos víz
  • 1/2 tk cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk só
  • kb. 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 20 dkg kék szőlő
  • 2 ág friss rozmaring

Elkészítés

    1. Az élesztőt a víz feléhez morzsoljuk, belekeverjük a cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk.
    2. A liszthez hozzákeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és kb. 60 ml olívaolajat. Alaposan átdagasztjuk, és cipót gyúrunk belőle.
    3. Egy nagy tál aljára csepegtetünk egy kevés olajat, és beleforgatjuk a tésztát. Lezárjuk a tál tetejét folpakkal, és meleg helyen, 90 percig kelesztjük a tésztát.
    4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a papírt megkenjük olajjal. Rátesszük a tésztát, és az ujjainkkal laposra nyomkodjuk. A tésztára szórjuk a megmosott szőlőszemeket, rátesszük  a rozmaringágakat, és meglocsoljuk a maradék olajjal. Meleg helyen 30 percig pihentetjük, majd 230 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.

    ÍGY SÜTHETSZ TÖKÉLETES LEPÉNYKENYERET! >>> 

    PIZZA, SPAGETTI, TIRAMISU ÉS MÉG SOK REMEK OLASZ RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin