Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felejthetetlen resztelt máj

MME MME
3 2.2/5
15 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát félkarikákra vágom, a májat csíkokra, a szalonnát falatkákra, és az olajon a fűszerekkel - a pirospaprika kivételével - 5-6 percig pirítom. Ezután leveszem a tűzről, és hozzáadom a paprikát is. Felöntöm a sörrel vagy vörösborral és némi vízzel, aztán fedő alatt 10-15 perc alatt erős lángon párolom.
Főtt burgonyával, fejes salátával tálalom. De igazi, finom házi fehérkenyérrel és barna sörrel is fantasztikus élmény!
Én friss fűszerekkel készítem, de tökéletes szárítottal is.

Megjegyzés

A máj megkeményedik, ha sokáig főzzük vagy sütjük, ezért tényleg elég az a tíz-tizenöt perc neki, hogy puha legyen. Csak tálalás után sózzuk a disznómájat, mert ha főzés közben tesszük, attól is kemény lesz. Ha nincs otthon sem bor, sem sör, akkor a végén egy kevés ecettel teszem pikánsabbá. - MME

Ezek is érdekelhetnek