Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehércsokis clafoutis friss bogyókkal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 gombóc erdeigyümölcsös-joghurtos fagyi
  • 10 dkg áfonya
  • 15 dkg málna
  • 2 evőkanál brandy
  • 1/2 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 5 dkg fehér csoki
  • 3 nagyobb tojás
  • 5 dkg finomliszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Mossuk meg a bogyókat, majd egy kis tálban a brandyvel leöntve marináljuk őket legalább egy órán keresztül.

    2. Margarinnal kenjünk ki 4 nagyobb szufléformát.

    3. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).

    4. Melegítsük egy kisebb lábosban a fehér csokit és a tejet, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.

    5. Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a cukrot és a vanília-kivonatot, majd fokozatosan adjuk a masszához a tejes-fehércsokis keveréket.

    6. Osszuk szét a marinált bogyókat a kikent formákban, majd kanalazzuk rájuk a tésztát.

    7. A formákat helyezzük egy tepsire, majd süssük sütőben 35-40 percig.

    8. Vegyük ki az elkészült süteményeket a sütőből, majd tegyünk 1-1 gombóc fagyit minden adag mellé. A desszertet azonnal tálaljuk, kevés porcukorral meghintve.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin