Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros sült csirkemáj rizottóval

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • bacon
  • 2 db vöröshagyma (kisebb)
  • 4 gerezd fokhagyma (kisebb)
  • 2 db chili paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg rizs
  • 1 csésze zöldborsó (fagyasztott)
  • olívaolaj
  • 1 szelet bacon
  • 1 evőkanál vaj
  • fekete bors (őrölt)
  • pirospaprika (őrölt)
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl fehér bor

Elkészítés

    1. A rizst előző este beáztattam.
    2. Másnap leöntöttem róla a vizet, majd újra feleresztettem, hozzáadtam a borsót, rávágtam a chili paprikát, sóztam, borsoztam, belemorzsoltam a leveskockát, és feltettem főni.
    3. A májat alaposan megmostam többszöri vízcserével, majd eltávolítottam az inakat, epe maradványokat, és szétválasztottam őket.
    4. Megpucoltam a hagymákat, a vöröshagymát karikákra vágtam, a fokhagymát szeleteltem.
    5. Egy serpenyőben kevés olívaolajon félig megpirítottam a bacont, majd hozzáadtam előbb a vöröshagyma karikákat, később a fokhagymát. Borsoztam, végül hozzáadtam a májat.
    6. A rizst gyakorta megkevertem, időnként adtam hozzá vizet, a végén fehérbort. Kevertem bele vajat.
    7. Időközben a máj szépen megsült, úgyhogy tálalhattam, de előbb még megsóztam, és szórtam rá pirospaprikát.

Megjegyzés

Finomabb, ha víz helyett húsleves alaplét használunk.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin