A fasírt sokszínűségének egyik alapja a hús. A legtöbb magyar háztartásban darált sertéshúsból, combból vagy lapockából készül, ám ezt az alapot érdemes variálni. Nem feltétlenül kell elvetni a sertéshúst, csak célszerű keverni más húsokkal is, hogy teltebb, gazdagabb ízt kapjunk. A húsok megválasztásánál fontos szempont a hús zsírtartalma. A szárazabb típusú húsok mellé érdemes zsírosabb partnereket választani vagy darált, esetleg apróra vágott zsírszalonnával keverni a masszát.
És mivel ízesíthetjük a fasírtot? A klasszikus pirospaprika, frissen őrölt fekete bors mellett bátran választhatunk más fűszereket is: zöldfűszereket, mint a kakukkfű, a petrezselyem, a menta (főleg a bárányhúsos fasírt esetében), a majoránna vagy épp a borsikafű, de a paradicsomos ételek mellé készített húsgolyókat nyugodtan fűszerezhetjük egy kevés fahéjjal is.
Mutatjuk a mi kedvenceinket!
KLASSZIKUS FASÍRT >>>
SPENÓTOS-FETÁS EGYBEN SÜLT FASÍRT >>>
BACONBE GÖNGYÖLT SAJTOS FASÍRTGOLYÓ >>>
STEFÁNIA-SZELET BACONBE TEKERVE, RETEKSALÁTÁVAL >>>
KÖNNYŰ PULYKAFASÍRT >>>
KLASSZIKUS STEFÁNIA-VAGDALT >>>
FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL >>>
TOJÁSOS FASÍRT TÉSZTAKÖNTÖSBEN >>>
CUKKINIS-GOMBÁS FASÍRT >>>
STEFÁNIA-VAGDALT A HÚSVÉTI HIDEGTÁLRA >>>
Kipróbáltad valamelyiket, esetleg van egy saját, bevált fasírtrecepted? Mutasd meg nekünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Várjuk a legjobb recepteket, finom ételeket, kérdéseket, tapasztalatokat.
Borítókép: Mindmegette