Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 10 legjobb fasírt húsvétra

default user icon
MME
A fasírt tökéletes választás, ha a húsvéti menün gondolkodsz: számos alapanyagból, egyszerűen összeállítható, sokféleképpen ízesíthető. Elkészítheted főételnek, de feltétnek is remek, sőt vendégváró falatként is megállja a helyét. Íme, a mi kedvenc fasírtreceptjeink!

A fasírt sokszínűségének egyik alapja a hús. A legtöbb magyar háztartásban darált sertéshúsból, combból vagy lapockából készül, ám ezt az alapot érdemes variálni. Nem feltétlenül kell elvetni a sertéshúst, csak célszerű keverni más húsokkal is, hogy teltebb, gazdagabb ízt kapjunk. A húsok megválasztásánál fontos szempont a hús zsírtartalma. A szárazabb típusú húsok mellé érdemes zsírosabb partnereket választani vagy darált, esetleg apróra vágott zsírszalonnával keverni a masszát. 

És mivel ízesíthetjük a fasírtot? A klasszikus pirospaprika, frissen őrölt fekete bors mellett bátran választhatunk más fűszereket is: zöldfűszereket, mint a kakukkfű, a petrezselyem, a menta (főleg a bárányhúsos fasírt esetében), a majoránna vagy épp a borsikafű, de a paradicsomos ételek mellé készített húsgolyókat nyugodtan fűszerezhetjük egy kevés fahéjjal is.

Mutatjuk a mi kedvenceinket!

KLASSZIKUS FASÍRT >>>

SPENÓTOS-FETÁS EGYBEN SÜLT FASÍRT >>>

BACONBE GÖNGYÖLT SAJTOS FASÍRTGOLYÓ >>>

STEFÁNIA-SZELET BACONBE TEKERVE, RETEKSALÁTÁVAL >>>

KÖNNYŰ PULYKAFASÍRT >>>

KLASSZIKUS STEFÁNIA-VAGDALT >>>

FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL >>>

TOJÁSOS FASÍRT TÉSZTAKÖNTÖSBEN >>>

CUKKINIS-GOMBÁS FASÍRT >>>

STEFÁNIA-VAGDALT A HÚSVÉTI HIDEGTÁLRA >>>

Kipróbáltad valamelyiket, esetleg van egy saját, bevált fasírtrecepted? Mutasd meg nekünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Várjuk a legjobb recepteket, finom ételeket, kérdéseket, tapasztalatokat.

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss