Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas sütemény körtével

default user icon

Hozzávalók

  • A körte főzéséhez:
  • 2 l víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 3 db körte (nagy)
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1 dl olívaolaj
  • 6 dkg vaj (olvasztott)
  • A tetejére:
  • fahéj
  • cukor

Elkészítés

    1. Felforraljuk a vizet a cukorral, és 5 percre belerakjuk főni a körtéket, majd lecsepegtetjük. Levágjuk az aljukat, hogy majd stabilan álljanak a formában. Megforgatjuk a körtéket lisztben (kb. a háromnegyedükig), majd beleállítjuk őket a sütőpapírral bélelt 30x10 cm-es sütőformába.
    2. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal. A lisztet egy másik edényben összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Az olívaolajat és az olvasztott vajat a tojásos cukros keverékhez öntjük, majd jól elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és jól átkeverjük a tésztát.
    3. A tésztát a körték köré öntjük a formában, és meghintjük a tetejét egy kevés fahéjas cukorral. A körték kilógó tetejét betekerjük alufóliával, nehogy megégjenek. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a sütemény azért különleges, mert a tésztájába egészben kerül bele a körte. Sülés közben a fahéj és a körte illata lengi be a lakást. Látványos és nagyon finom! Igazi őszi csemege.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin