Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csiga tojás nélkül

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 20-22 csigához:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 30 dkg fehér tönkölyliszt
  • 2,5 dkg élesztő vagy ennek megfelelő mennyiségű instant élesztő
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg nádcukor
  • csipet só
  • kb. 2 dl enyhén langyos tej
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a lisztben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőport (a friss élesztőt felfuttatjuk). Könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk, jól kidolgozzuk, liszttel megszórt tányéron 1 órát a hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez a vajat kikeverjük a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral. Amikor már jó könnyed a krém, belekeverjük a lisztet is.

A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és éles késsel kb 1,5-2 cm-re darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélel tepsibe helyezzük, 20 percet pihentetjük. Mielőtt a sütőbe helyeznénk, tejjel megkenegetjük.

Előmelegített 180 fokos gőzös sütőben (kis edényben vizet teszünk a sütő aljába) kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss