Extragyors juhtúrós csirke

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 4 ek olivaolaj
  • bors
  • majoranna
  • szárított chili
  • 400 g juhtúró (igazából 200 g is elég, de én sok szafttal szeretem)
  • 2 dl vagy 4 dl tejföl (200 g juhtúróhoz 2 dl, 400 g-hoz 4 dl)
  • basmati rizs

Elkészítés

    1. Vágjuk kockára a csirkemellet és fűszerezzük le. A sóval óvatosan, mert a juhtúró önmagában is nagyon sós!
    2. Süssük meg wokban a legmagasabb fokozaton, hogy a hús kívül ropogós legyen, de belül puhuljon meg.
    3. Amikor teljesen kifehéredett, dobjuk bele a juhtúrót. Ez 1-2 perc alatt rá fog olvadni. Ekkor öntsük bele a tejfölt, és már készen is vagyunk.
    4. Rizzsel tálaljuk. Sóssága miatt csemege uborka (esetleg cékla) illik hozzá.

Megjegyzés

Ha fél órád maradt arra, hogy ebédet készíts, akkor ez a te recepted. Csak akkor állj neki, ha imádod a juhtúrót, mert nagyon intenzív íze lesz!

Gáspár Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin