Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Esterházy Torta

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 6 tojásfehérje
  • 100 g cukor
  • 250 g dió
  • Krém:
  • 6 tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 65 g étkezési keményítő
  • 200 g cukor
  • 2 ek rum
  • 1 ek vanília aroma
  • 100 g dió
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs. express zselatin fix
  • Díszítés:
  • 100 g fehér csokoládé + 3-4 ek habtejszín
  • 10 g tejcsokoládé
  • 1 dl habtejszín + 30 g cukor

Elkészítés

  1. Elkészítés: A tojásfehérjét kezdjük el verni. Amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk hozzá az apróra darált diót. Öt darab 21 cm-es lapot sütünk. Sütőpapírra is felrajzolhatjuk a köröket, de nekem könnyebb volt úgy, hogy a tortakarikát rátettem a sütőlapra, a habot eloszlattam, majd levettem a karikát. Előmelegített sütőben, 200°C-on süssük 10 percig. A tojássárgáját egy kevés tejjel kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a keményítőt, és kavarjuk csomómentesre. Adjuk hozzá a cukrot, a rumot, a vanília aromát, valamint a többi tejet. Folyamatos kevergetés mellett főzzünk belőle sűrű pudingot. Adjuk hozzá az apróra darált diót, és hagyjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt zselatin fix-szel verjük kemény habbá. A tejszínt, valamint a kihűlt pudingot óvatosan forgassuk össze. A krémből egy keveset tegyünk félre, majd a maradékot osszuk négy fele, és rakjuk össze a tortát. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap óvatosan vegyük le a tortakarikát. Vékonyan kenjük körbe a tortát a félretett krémmel. Az oldalát vonjuk be darált dióval. A fehér csokoládét tejszínnel olvasszuk össze. Kenjük le vele a torta tetejét. Olvasztott tejcsokoládéval húzzunk köröket, majd egy fogpiszkálóval mintázzuk. Keményre vert habtejszínnel díszíthetjük. Nehézség: közepes Elkészítési idő: 2 óra + sütés + hűtés Sütési idő: 5 x 10 perc Sütési hőfok: 200°C (alsó-felső)

Ezek is érdekelhetnek