Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-kekszes süti

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek olaj
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 ek porcukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 50 dkg friss eper
  • A tetejére:
  • háztartási keksz

Elkészítés

  1. A piskótához kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és az olajjal, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. A masszát egy 30x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
  2. A pudingport elkeverjük a cukorral, és a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és tűz fölött besűrítjük. Hozzáadjuk a vajat, és alaposan összekeverjük.
  3. A krém felét a piskótára kenjük, majd ráfektetjük a megmosott és félbevágott epreket, végül rákenjük a maradék krémet. A tetejét kirakjuk háztartási keksszel, majd minimum a hűtőbe tesszük.Másnap a kekszek mentén felszeleteljük.

    EPERBŐL SOSEM ELÉG! EPRES SÜTIK EGY HELYEN! - VÁLOGATÁS >>> 

    12 KÉNYEZTETŐ EPRES DESSZERT, MELYEK KÖZÜL HIBA LENNE EGYET IS KIHAGYNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss