Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és újra kemény habbá verjük. A hab nagyon kemény legyen. Hozzáadjuk a tojássárgáját, végül belekeverjük a megreszelt citromhéjat, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát kikent, liszttel kihintett tortaformába öntjük, és
előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön sütjük. A kihűlt tortát 2 lapra vágjuk és megtöltjük eper- vagy málnakrémmel.
A krémhez a tejben elkeverjük a keményítőlisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, és gőz fölött folytonos keverés közben sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a már kihűlt péppel. Végül belekeverjük az epret vagy málnát. Tetszés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre