Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű majonézes tésztasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó (tisztítva mérve)
  • 25 dkg szarvacskatészta
  • 1⁄2 db piros kaliforniai paprika
  • 30 dkg tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 3 ek mustár
  • 1-2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • citromlé
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A sárgarépát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe, félpuhára főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. A levét felforraljuk, és roppanósra főzzük benne a megtisztított zöldborsót, majd azt is leszűrjük, lecsepegtetjük. A zöldségeket hagyjuk kihűlni.
    2. A tésztát a csomagolásán olvasható útmutatás szerint, bő, sós vízben  nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
    3. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a meghámozott, finomra aprított fokhagymával (ha használunk), ízlés szerint 1-2 ek citromlével és egy kevés sóval. Hozzáforgatjuk a zöldségeket, a leöblített, felaprított petrezselymet és végül a tésztát. Tálalásig a hűtőbe tesszük.

    11 ELLENÁLLHATATLAN TÉSZTASALÁTA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>> 

    ÍME GYÖRGYI NÉNI TÉSZTASALÁTÁJA: A RECEPT, AMIT MINDIG KERESTÉL! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin