Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Egyszerű francia krémes

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Egyszerű francia krémes

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 259
  • Elküldve: 24

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta
  • A krémhez:
  • 7 tojás
  • 8,4 dl tej
  • 14 dkg liszt
  • 21 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin
  • A tejszínhabhoz:
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 kanál porcukor
  • 1 csomag zselatin fix

Elkészítés:

A fagyasztott leveles tésztát felengedjük. Két lapot nyújtunk belőle tepsi nagyságúra (40x24 cm). 10-15 perc alatt külön-külön megsütjük a lapokat. A krémhez kettéválasztjuk a tojásokat. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukor 2/3-ával, és félretesszük. A maradék cukrot a tojások sárgájával, a liszttel, a vaníliás cukrokkal és a tej 1/3-ával kikeverjük. A többi tejet felforraljuk. Mikor felforrt a tej, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos-lisztes krémet, és olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény aljától. Félrehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a tojáshabot. A zselatint 8 kanál vízzel felmelegítjük, és a krémhez adjuk. A krémet még forrón rákenjük az egyik lapunkra, és kihűtjük. Ha kihűlt, a tejszínhabot felverjük a zselatin fix-szel a csomagoláson látható utasítások szerint. A tejszínhabot a krém tetejére kenjük. A második lapot egyforma kockákra vágjuk, és rácsúsztatjuk a tetejére. Pár órára hűtőbe tesszük. Én porcukorral szórom meg a tetejét, bátrabbak próbálkozhatnak fondant-nal is! Kb. 16 nagy szelet jön ki ebből az adagból.

Megjegyzés:

A receptet Macska Mici küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Karaj, tarja, comb
Hogy mennyi féle étel készíthető sertéshúsból? Se szeri, se száma! És nem csak magyaros lehet ám a karaj, a comb vagy a tarja! Persze a kasszikusokat sem hagyjuk ki válogatásunkból!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Sütőtökös kelt kuglóf Sütőtökös kelt kuglóf
Édes tejfölben sült túrógombóc II. Édes tejfölben sült túrógombóc II.
Sajtos karfiol csőben sütve Sajtos karfiol csőben sütve
Sütőtökös rizottó császárszalonnával Sütőtökös rizottó császárszalonnával
Majorannás krumplileves kolbásszal Majorannás krumplileves kolbásszal
Fahéjas süti (Cinnamon roll cake) Fahéjas süti (Cinnamon roll cake)
Almás vargabéles almamártással Almás vargabéles almamártással
Málnás zabaglione pohárkrém Málnás zabaglione pohárkrém
Csirkecomb vele sült mascarponés körtével Csirkecomb vele sült mascarponés körtével
Töltött paprika kenyértésztában Töltött paprika kenyértésztában
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 6 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122895_sutotokos-110.jpg Sütőtökös újdonságok és klasszikus fogások

Jövök, jövök, már itt is vagyok! Kimaradt két hét, de most már vagyok, leszek. Viszont nem abban a formában, ahogy ígértem.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122873_kukoricapufi-110.jpg Finomságok ovi után

Idén kegyes volt hozzánk az angliai ősz, sokáig gyönyörködhettünk a sárga napsütésben. Sőt még most is, de ezért már fáradtabban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122867_kartago-110.jpg Szereted a távoli világ ízeit? Ezt ne hagyd ki!

Aki járt már valaha egzotikus földrészen, különösen tudja, hogy ezen országok minden egyes porcikájából árad valami…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept