Egyben sült fasírt tojással, zöldséggel

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg darált hús
  • 6 db tojás (5 db megfőzve, 1 db a masszához nyersen)
  • 3 db zsemle
  • 1 nagyobb hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál csemege pirospaprika
  • 1 kiskanál csípős pirospaprika
  • 1 rész tej + 1 rész langyos víz
  • pár szelet bacon
  • 4-5 evőkanálnyi mexikói zöldségkeverék
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: 5 db tojást megfőzünk keményre. A zsemléket a tejes-vizes keverékbe belenyomjuk, beáztatjuk. A darált húst összekeverjük a reszelt hagymákkal, sózzuk, fűszerezzük, beleütjük az 1 db tojást, és összekeverjük a jól kinyomkodott zsemlékkel.

    Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, beolajozzuk, és alulra elhelyezzük a szalonnaszeleteket (kibéleljük vele). Erre kerül a darált húsos massza fele, a főt tojások és a zöldségkeverék, majd ezt a maradék hússal befedjük.

    A sütőt 230 fokra előmelegítjük, az őzgerincformát tepsire rakjuk (mert kifröcsköl sütés közben), és 1 órán át sütjük.

    Kivesszük, ráfordítjuk a tepsire a formát, lehúzzuk róla az alufóliát, és a szalonnákat ropogósra sütjük (ha van infránk 165 fokon, ha nincs,
    akkor) 200 fokon sütjük készre.

Megjegyzés

Bármilyen körettel tálalható vagy főzelékekkel.

Ékes Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Weinber Ferenc 5 évvel ezelőtt
Egyetlen megjegyzésem van. Bármilyen fasírt elkészítésekor (de sok más esetben is) megéri a tojás fehérjét robotgéppel 1 perc alatt habbá verni. Mikor a massza kész legutoljára adjuk hozzá a habot, óvatosan, minél kevésbé törjük össze. Sokkal lazább ízletesebb fasírtot kapunk. A masszánk sütés közben szinte \"meg kel\" mintha tészta lenne. Célszerű, ha nem ér az edény falához, hogy mozoghasson az anyag. Megéri azt a kis plusz munkát. A recept tetszik, ki fogom próbálni. Üdv. Ferenc

Hasonló Receptek

Magazin