Édesburgonya-csészék humusszal és vegán pestóval

Attól a férfitól, aki muffinformát használ a konyhában, lazán kitelik, hogy az elfogyasztott krémlikőr hatására elsírja magát a Grace klinikán – tartja az általános vélekedés. Hadd cáfoljam meg mindezt egy különlegességgel, melynek elkészítése nemcsak a hasonló sorozatok célközönségét töltheti el lelkesedéssel.

Hozzávalók

  • 25 dkg édesburgonya
  • 1 db cukkini (kisebb)
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 3 db tortillalap
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 marék petrezselyem
  • 15 dkg humusz
  • A pestóhoz:
  • 10 dkg bébispenótlevél
  • 3 dkg dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom (leve)
  • bors

Elkészítés

    1.

    Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm-s kockákra vágjuk. Egy tepsiben összekeverjük 1/2 dl olívaolajjal, majd 200 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük.

    2.

    Kivesszük a sütőből, majd hozzáadjuk a meghámozott, 1cm-es kockákra vágott cukkinit, és további 15 percig sütjük.

    3.

    Eközben elkészítjük a pestót: a spenótleveleket turmixgépbe tesszük a dió, a bazsalikom, a petrezselyem, a citromlé, kevés olívaolaj az összezúzott fokhagyma társaságában, és összeturmixoljuk.

    4.

    Ezt követően a tortillákat felnegyedeljük, és a képen látható formában 2-2 negyedet 1-1 olívaolajjal kikent muffinformába teszünk.

    5.

    Ha a burgonya és a cukkini megsült, egy tálba helyezzük, és miután némileg kihűlt, összekeverjük 2 evőkanál diópestóval. Ezt az elegyet belelapátoljuk a tortillacsészékbe, majd jó 15 percig sütőbe tesszük őket.

    6.

    Eközben humuszt készítünk. Ha megsült, az édesburgonyás elegy tetejét egy-egy evőkanál pestóval és humusszal díszítjük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek