Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes bundáskenyér áfonyával

default user icon
1 2.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 nagy zsemle vagy 8 szelet toast kenyér
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • Valamint:
  • 20 dkg áfonyadzsem
  • olaj a sütéshez
  • a díszítéshez 1 narancs

Elkészítés

    Elkészítése: A zsemlét lapjában félujjnyi vastag szeletekre vágom. A borba egyenként belemártom, de azonnal ki is szedem belőle, hogy ne ázzon el a zsemleszelet. Ha az összes nedves, a megmaradt bort habosra keverem a tojással. Sóval, cukorral fűszerezem, majd annyi lisztet keverek bele, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta legyen belőle. Az olaj at felforrósítom.

    A boros zsemleszeleteket egyenként lisztbe mártom, majd a tésztában megforgatom, és az olaj ban megsütöm. Leszűröm, és áfonyadzsemmel kínálom, ahol édesen szeretik, hintsék meg porcukorral. Narancskarikákkal díszítem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

viribaby
Hát ez szörnyen rossz lett!!

Hasonló Receptek

Magazin