Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük (kb. 5 perc). Ezután összekeverjük a lisztet, a pudingport, a sütőport, és hozzákeverjük. Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskótatésztánkat beleöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a vaníliás pudingport a cukorral, a narancslével, a narancs reszelt héjával és a tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos-narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt.
A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük, és a lapokat lekenjük. A lapok közé töltjük a krém felét, míg a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre