Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplán narancsos-tejszínes kocka

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 dl 100 %-os narancslé
  • 3,5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • A lapok kenéséhez:
  • 2-3 evőkanál barack- vagy narancslekvár

Elkészítés

Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük (kb. 5 perc). Ezután összekeverjük a lisztet, a pudingport, a sütőport, és hozzákeverjük. Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskótatésztánkat beleöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a vaníliás pudingport a cukorral, a narancslével, a narancs reszelt héjával és a tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos-narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt.

A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük, és a lapokat lekenjük. A lapok közé töltjük a krém felét, míg a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint!

Megjegyzés

A felső krémréteget egy húskiszedő villával karcoltam meg, és csokidarabokkal díszítettem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss