Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-mazsolás kenyér

default user icon

Hozzávalók

  • 3,25 dl víz
  • 17,5 dkg 100% hidratáltságú fehér kovász
  • 22,5 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 22, 5 dkg királybúza liszt
  • 1,1 dkg só
  • 15 dkg mazsola
  • 15 dkg dió

Elkészítés

    1. A vízben szétnyomkodjuk a kovászt, hozzáadjuk a kétféle lisztet, és kézzel elkeverjük, majd dagasztani kezdjük. Amikor kezd összeállni a tészta, hozzáadjuk a sót, és tovább dagasztjuk. A tésztát a tálból kivéve átgyúrjuk a gyúrótáblán is. Ezután hozzáadjuk a beáztatott mazsolát és a durvára tört diót és belegyúrjuk.
    2. A tésztát letakarjuk és 30 percig pihentetjük. A gyúrótáblát vékonyan leolajazzuk, a tésztát széthúzzuk rajta, összehajtjuk, majd újabb 30 percen át letakarva pihentetjük. Ezután újra áthajtjuk, majd ismét fél órát pihentetjük. A harmadik félóra letelte után még egyszer, utoljára áthajtjuk, majd lefedve egy órán át hagyjuk érni a tésztát.
    3. Lisztezett deszkára kitesszük a tésztét, ujjbeggyel átnyomkodjuk. A tésztát elfelezzük, egyik feléből formázhatunk cipót, a másikból hosszúkás veknit. Lisztezett szakajtóba tesszük, lefedjük ruhával és 1 órán át kelesztjük.
    4. A cipókat sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük. Hosszan bevágjuk. Lefedve 25 percen át sütjük 250 fok, majd a fedőt levéve 210 fokon további 20-25 percig sütjük.

    Videó! Így készítheted el a diós-mazsolás kenyeret! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin