Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bejgli alaprecept (kelesztés nélkül)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 pohár tejföl (2 dl)
  • 1 pohár sertés zsír (2 dl)
  • 2 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 mk só
  • 1 csomag élesztő (5 dkg)
  • 60 dkg liszt
  • A mákos töltelékhez:
  • 50 dkg mák
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tej
  • A diós töltelékhez:
  • 50 dkg dió
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tej
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A tejfölt a zsírral, a tojással, a cukorral és a sóval jól összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. (Figyeljünk rá, hogy ne túl kemény tésztát készítsünk.) Három részre osztjuk.
    2. Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és egy kevés tejet. (Ízlés szerint tovább ízesíthetjük.)
    3. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük, lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    MINI RUMOS-DIÓS BEJGLI>>> 

    NUTELLÁVAL TÖLTÖTT BEJGLI>>> 

    MÉZES KRÉMES BEJGLIVEL TÖLTVE>>> 

Megjegyzés

Gyors, kelesztés nélküli kalács. Nagyon finom. 3 rúd elkészítéséhez elegendőek az alapanyagok. Ízesíteni lehet még a bejglit reszelt citromhéjjal, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, birsalmasajttal.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin