Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós batyu

MME MME
3/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A mazsolát leöblítjük, vízbe áztatjuk.

Elkészítés: A mazsolát lecsepegtetjük, összekeverjük a dióval és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7x7 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. A négyzetek közepébe 1-1 kiskanálnyi lekváros diót teszünk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket, és átlósan összefogjuk a sarkokat úgy, hogy középen összenyomkodjuk őket, azaz batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 195 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss